Etiketterartiklarigelkottens-historia
Läst 7623 ggr
Mikaela_B
2009-07-16, 19:55

Romarna och igelkottar

Lite kul och intressant om romarna som var en av dom första att domesticerade igelkottar redan under 4:e århundradet f.kr.

Romarna var några av de första  som domesticerade igelkotten, den igelkott som förekom då 4:e århundradet f.kr. var en släkting till våran Algerian igelkott.

Romarna födde upp dom speciellt för deras kött men också för deras taggars skull. Som sedan kom till väldigt bra bruk för människorna i deras vardag.funny-pictures-hedgehog-looks-pretty-sharp-today.jpg

Köttet tog dom för matens skull, medans dom använde taggarna till att träna andra djur inom olika områden. Ett exempel på träning av andra djur där romarna använde sig av igelkottarnas taggar var:

- För att få en kalv att vänjas av vid att dia, detta förekom när kalven redan var avvand  till största del men man använde taggarna runt kossans ljuver för att kalven då inte skulle försöka börja dia igen.

Taggarna använde dom också till kort papper och som dissikerings stift, och detta höll även andra på med långt efter romarnas aktiva uppfödning och användande av igelkottarna.

Så även om vi kanske i dagsläget inte tycker att romarnas uppfödning av igelkottar kom till någon nytta så var ju faktiskt då igelkotten på deras sätt ett bra verktyg och effektivt djur att föda upp för mat och verktygs skull.

www.blueberryhedgehogs.com

  • Redigerat 2022-05-24, 19:47 av Niklas
Upp till toppen