Annons:

Varmt välkommen till Igelkott iFokus! 

I det här forumet diskuterar vi mest kring de igelkottar vi idag håller som husdjur, dessa är de som heter Afrikansk Pygméigelkott och Egyptisk Långörad Igelkott. De sistnämnda är ganska ovanliga i Sverige, men förekommer på sina håll. Dock så tas frågor om den vanliga europeiska igelkotten emot med öppna armar också.

Här är alla välkomna att delta, oavsett om du är uppfödare, ägare, intresserad eller bara sitter som klistrad vid köksfönstret om morgnarna för att leta vilda igelkottar och vill lära dig mer om igelkottar överlag. Vad vi har gemensamt är vår kärlek för dessa taggiga sötnosar.

En fråga man ofta möts av är "kan man ha igelkottar som husdjur?"
Numera har kunskapen ökat men fortfarande bli en del förvånade när man berättar att man har igelkottar som husdjur och följdfrågan kan bli "men är inte de fridlysta?" 
- Svaret är enkelt: nej, inte de igelkottar vi har som husdjur. De är domesticerade med ursprung i Afrika och Egypten, vilket gör att våra tamigelkottar inte är fridlysta och alltså är helt lagliga att ha som husdjur med rätt skötsel. Däremot är våra svenska vildigelkottar fridlysta och får absolut inte fångas in. 

Känner du dig intresserad av att lära dig mer? Gå med i gemenskapen!

Här kan du få råd, tips och svar på frågor om det mesta som gäller igelkottar. Du kanske har funderingar kring skötsel, aktivering, sjukdomar eller vill ha tips på uppfödare? Då har du hamnat rätt!

Har du någon rolig idé, önskemål om att få bidra med artiklar eller andra tips på hur vi kan göra forumet ännu bättre så är det bara att höra av dig! 

Jag som är sajtvärd här på sajten heter Jessika och finns på iFokus som JessikaFlacke.

Bästa hälsningar

Jessika, Sajtvärd på Igelkott iFokus.