Foder

Vilket torrfoder och blötfoder?

2019-12-28 17:20 #0 av: Melden

Hej en snabb fråga bara. Vilket torrfoder och blötfoder ger ni till era kottar? Ska dom ha fri tillgång till torrfodret?
Hur länge räcker den påse torrfoder ni köper och blötfoder. Har ingen igelkott själv men intresserad på att skaffa en.

Anmäl
2020-01-06 11:06 #1 av: JessikaFlacke

Hej,

Finns olika vad gäller torrfoder, spannmålsfritt ska det vara och du bör sikta proteinhalt på 32-33% och fett vid 15%.
I Sverige finns det inte ett torrfoder som håller sig bra för kottar utan man får blanda olika sorter för att de skall få i sig vad de behöver. Jag kör på James Wellbeloved Grain Free Turkey, Orijen Cat & Kitten samt Four Friends Weight Control (katt).
Kotten ska ha fri tillgång till torrfoderoch vatten dygnet runt, men sen hänger det ju också på vad för kotte du har. Om du har en som lägger på sig lättare eller som kanske behöver äta upp sig.
Eftersom blandning av flera foder är det mer optimala valet så finns de också i olika storlekar, så maten räcker olika länge. Ibland får man köpa en till påse av en variant och en annan kanske räcker några veckor längre.

Blötfoder har jag Four Friends köttkorv, spannmålsfritt och finns i olika smaker. Dessa är rätt stora i förpackning så delar upp och fryser in - räcker ett par veckor.

protein bör ligga runt 32-34% o fett gärna vid 15%
svårt att hitta 1 bra utan man kan blanda nåt lightfoder med.
sen beror det på vilken typ din kotte är.
om den lägger på sig lätt eller är liten o kräver mer :) men ett ok foder o gärna blanda ut med ett light.
sen är det noga vad det innejåller för ingredienser :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.