Afrikansk Pygméigelkott

Oaktiv igelkott

2015-12-16 05:01 #0 av: Amieligu

Senaste 4 dagarna har våran igelkott varit extremt oaktiv, från att springa i hjulet 5-6timmar per dag till att springa i knappt 10 min om dagen. Är det någon mer som har det såhär nu när det är kallare ute?

Han äter och dricker vatten som han ska, vi har ca 25 grader i lägenheten och han har även värmeplatta i sitt sovhus så han kan inte ha det för kallt kan jag tycka.

Har sökt runt på nätet och sett att fler har det såhär med sina igelkottar men även dom vet inte varför deras igelkott/ar blivit oaktiv.. börjar bli orolig :/ aldrig varit med om detta tidigare.

Anmäl
2015-12-16 12:53 #1 av: Laoghaire

Får han tillräckligt med ljus? En igelkotte ska ha 12-14 timmars ljustid när de sover annars blir de slöa och vill gå i ide

Anmäl
2015-12-16 21:09 #2 av: Amieligu

Ja han har belysning i buren så han får nog tillräckligt med ljus, han visar inga tecken på slöhet när han är framme och äter och är i våra händer. Vi törs inte ha belysningen på under tiden vi sover(jobbar natt) så det är ljust ute när vi sover så borde inte vara några problem att släcka? :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.