Hälsa och sjukdomar

Säkert hem

2008-03-26 00:39 #0 av: KAGE

Hur gör man sitt hem säkert för igelkottar? o.0
Antar att dom inte är så mycket för att klättra och gnaga på saker..
hur är det egentligen?

Anmäl
2008-04-15 18:09 #1 av: zickan

Hehe.. de kan klättra rätt bra på burgaller tex ;-) men gnaga på saker är inte vanligt.

Bästa är att ha dom i ett rum, städat, inge vasst på golvet. Koll på var man går så man inte trampar på knölen under mattan. Inte har fönster öppet dit de kan nå. Inge giftigt ligger framme. Man torkar upp om man spiller någon mat. Inte låter kotten slicka upp den spillda mjölken. Vet inte hur de är på växter men inte ha giftiga växter dit de kan nå. Inge andra djur som kan skada dom. Koll på att de inte kan klämma sig in bakom något och fastna. Man tänker på att kolla innan man skjuter in en soffa, stol eller liknande.

zickans.com 

Värd på RåttorExotiskadjur

Anmäl
2008-04-28 23:21 #2 av: FunkyShrimp

Gnaga gör de nog inte^^ men klättra kan de.

Täpp till alla hål och glipor där de inte får komma fram.

Jag har sånt härhemma in till garderob och ut ur rummet, så får ta och täppa till det när jag får mina kottar närsomhelst i maj nu. De är bebisar så det är jätteviktigare ;O och de är såpass små att de är nog rätt svåra att hitta om de "kommer bort".

Måste fixa nåt bra skydd över alla sladdar jag har med. Så tänk på det med. Man kan köpa såna plast"tuber" och ha sladdarna i.

Ta bort alla föremål du tror kotten kan skada sig på.

Se upp med vart du sätter fötterna^^ 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.