Afrikansk Pygméigelkott

Vill tipsa om en sak...

2010-01-08 18:04 #0 av: elvissspringsteen1

Finns en jättebra sida som har foder för afrikanska pyggissar:)

www.exclusivelyhedgehogs.com

finns hur mycket som helst:) Fodret ska va ihopsatt med hjälp av specialister och vet. Blir faktiskt inte alls dyrt med frakt å så med tanke på att det knappt finns annat än kattmat i sverige:) Lite roliga snacks och mer att variera med:)

 

Anmäl
2010-01-08 19:28 #1 av: [veralera]

Var lite försiktig med att beställa foder från utlandet, nu vet jag inte vilket land denna sidan är från men många länder har väääldigt dåliga regler och lagar när det gäller vad som får finnas som ingidienser i djurmat.

Sverige ligger ju typ i topp när det gäller bra regler för djuhållning så många gånger kan nog faktiskt svensk kattmat vara nyttigare än utländskt foder anpassat för igelkottar men

OBS! jag har INTE kollat något speciellt på denna sida så har inga som helst åsikter om DENNA sidan, säger mer bara allmänt att man bör vara försiktig med utländskt foder.

Anmäl
2010-01-08 20:48 #2 av: elvissspringsteen1

men det som det innehåller är bara insekter,kyckling,myror osv. bara sånt som e bra:) sen ett torrfoder framställt av vet, har ej kollat innehållet där så noga men jag tror det är bra. han som säljer är uppfödare själv och han har framställt fodret med vet.

Anmäl
2010-01-08 20:49 #3 av: elvissspringsteen1

jag tyckte det lät bra så jag har beställt:) insekter å smask:)

Anmäl
2010-01-08 20:51 #4 av: [veralera]

Det är inte själva innehållet såsom insekter mm som är farligt utan det är konserveringsmedel, färgämnen mm. och just inom djurfoder finns det ex i USA väldigt många medel som cancerframkallande, allergiframkallande eller allämt farliga som är tillåtna där men förbjudna i Sverige.

Men ja, har inte kollat in den sidan så mycket så vet inte exakt hur DET fodret är, kanske är bra men ja:P

Anmäl
2010-01-08 20:54 #5 av: elvissspringsteen1

är inget sånt det är bara frystorkat. inga konstiga ämnen.

Anmäl
2010-01-09 00:05 #6 av: nuttan85

 tipsa om följande:

 

frystorkade mjölmaskar

http://www.vivara.se/product/id=359/frystorkade_mj%EF%BF%BD%C2%B6lmaskar.html

Syrsor o gräshoppor

http://www.pwss.nu/home.php?cat=755

Frystorkade mygglarver

http://www.foderbilen.se/fisk/foder/frystorkat-foder/sera-roda-mygglarver-frystorka-50-ml.html

Det finns säkert mer. Men dessa finns i Sverige om man föredrar det;)

Anmäl
2010-01-09 02:44 #7 av: BlackWingedAngel

Kan man ge igelkottar frysta mygglarver? Aldrig tänkt på just mygglarver innan, men min Eddie vill inte ha frystorkat så jag tänkte att fruset passar honom bättre i så fall.

Anmäl
2010-01-09 21:58 #8 av: Mikaela_B

matvanorna i utlandet och vad som anses vara rätt och fel skiljer sig ganska mkt, i största del så tycker man att russin och annat liknande är acceptabelt och bra men här i Sverige anses det inte vara det, och många veterinärer har delade meningar om vad som anses vara bra kost och inte....

Nu har jag inte kollat in sidan i fråga eller vad foder innehåller, men vet att vi strukigt en hel del foder ifrån utlandet här inne på forumet just pga innehållet där de inte just är konserveringsmedel etc i, utan just pga olika nötter, russin och mycket där till som dom inte ska ha. Skall ta och kolla in sidan så får ja helt enkelt återkomma med en mer påläst åsikt om det som rek i inlägget :)

Anmäl
2010-01-09 22:13 #9 av: elvissspringsteen1

#8 Det är nog inte bara du som vet vad som är bra/dåligt så alla kan nog skaffa sig en egen åsikt tycker jag verkar bättre. Så din åsikt behöver du inte komplettera med. Alla som e nyfikna kan ju kolla själva å döma av egen erfarenhet. Jag undrade inte om de va bra eller dåligt utan bara tipsade om ett foder. Sen vad alla tycker är en annan sak. Det va inte det tråden handlade om.

Anmäl
2010-01-09 22:43 #10 av: Mikaela_B

#9 Kan ju säga på en gång att jag har inte någonstans påstått att jag är den enda som vet vad som är bra och dåligt, för det får jag väl för gudsskull hoppas att jag inte är den enda som kan avgöra vad som är ett bra och dåligt foder, annars hade man blivit lite mörkrädd med tanke på hur många som äger igelkottar...

Så eftersom att det tillhör allmänbildning som du får kunskap av när du väl läser på när du är intresserad av att köpa en igelkott så hoppas jag att majoriteten av alla här inne kan avgöra ett bra och dåligt foder.

Och eftersom att det är ett diskussions forum så handlar de mesta om åsikter, och eftersom att det läggs ut som ett tips som ett "bra" foder allternativ och rekomenderas i helhet att de är värt att testas så är det självklart att man kommer med synpunkter och åsikter och något annat kan man inte förvänta sig.

Och klarar man då inte av att ta kritik varesig den är possitiv eller negativ så skall man inte posta något som man sedan inte kan säga något om sin egna personliga åsikt om, så som att du anser att de är värt att testa fodret och att de inte är dyrt med frakten etc och predikar om att de är testat av veterinärer etc.

Och du skriver att du inte undrade över om de va bra eller dåligt utan att jag inte skall komplettera med min åsikt, men sedan vad alla andra tycker är en annan sak?

Jag som sajtvärd borde hålla mig neutral i allt gällande på sidan, men jag har fortfarande rätt att säga min åsikt och uttrycka mig och varför jag pga det får motsträvig och otrevlig attityd tillbaka från din sida pga det för att du tydligen inte läste det jag skrev, för jag ser inte vart jag var otrevlig eller gav dig någon som helst kritik i inlägget, tro mig då yttrar jag mig iallafall, tar gärna emot personers personliga åsikter i alla lägen, men dålig attityd och liknande köper jag inte.

Anmäl
2010-01-09 23:20 #11 av: elvissspringsteen1

jag har inte predikat, bara sagt vad som stog på sidan. Du kan ta bort tråden helt i stället för det är alltid samma sak på alla sidor här på ifokus. skriver man minsta sak ska allt runtomkring påpekas,kritiseras å gnällas över.

 

Som sagt va det inte meningen att alla skulle säga om fodret va bra eller inte,utan bara en rekommendation på en fodersida så kritik hade inte behövts alls vaken bra eller dålig. Sen kan alla intresserade kolla sidan å avgöra då om det är skit eller bra. Så tråden kan låsas eller tas bort eller vadsomhelst, det va väl onödigt antar jag. Samma sak jämt på ifokus. Tyvärr. Har sett fler som tycker samma sak oxå. Det spelar ingen roll vad man än skriver är de nå positivt så hittar alltid någon något att klaga på. Det är ju tur för världen att alla experter finns på ifokus som ska gnälla på allt å inget oavsett om det har med tråden att göra eller inte. men ta bort denna tråd så behöver man inte gnälla på den mer. Som sagt ett tips på en sida behöver inte kommenteras igentligen alls. Annars är det väl bara att ta bort ordet BRA foder ur rubriken då behöver ingen tro att det är ett BRA foder innan man testat då.

Anmäl
2010-01-10 10:05 #12 av: BlackWingedAngel

Jag kan hålla med båda sidor här lite grann. Jag förstår vad trådstartaren menar med att man ofta att kan uppleva en del av det som folk skriver, som kritik eller dålig attityd. Men om någon lägger upp en annons om ett utländskt foder så tycker jag det är bra om den som vet om problem som kan uppstå, poängterar att man måste läsa innehållsförteckningen noga innan man köper från utlandet, för det finns alltid de som inte tänkt på detta.

Däremot behöver det kanske inte upprepas gånger flera och man kan naturligtvis skriva ut det på ett bättre sätt många gånger. Antingen så skulle man kunna fråga trådstartaren om denne läst innehållsförteckningen eller så kanske någon av de som varnar kunde läsa den för att slippa varna för hypotetiska problem som SKULLE kunna finnas med varan.

Anmäl
2010-01-10 12:55 #13 av: elvissspringsteen1

#12 Det är precis exakt vad jag menar! TACK!!

Anmäl
2010-01-11 20:59 #14 av: Mikaela_B

#12 förstår exakt vad du menar, och jag har inte misstolkat något i det som skrivit, dock så pointerade inte jag något i mitt inlägg där kritiken startades mot mig eller rättare sagt de som jag tolkar som dålig attityd, om att jag skulle veta bättre än alla andra som ex.

Utan jag skrev följande:

matvanorna i utlandet och vad som anses vara rätt och fel skiljer sig ganska mkt, i största del så tycker man att russin och annat liknande är acceptabelt och bra men här i Sverige anses det inte vara det, och många veterinärer har delade meningar om vad som anses vara bra kost och inte.

Detta i ren pointering till vad som inte bör vara i ett foder, och för att bara få fram att de är skiljda meningar, eftersom att det längre upp i tråden redan vart diskussioner kring färgämnen och mycket mer som kan vara dåligt i foder, och redan där har folk gjort  en upplysning, men ingen kritik till #0 inlägg.

Sedan så är det inget mer än en påminelse egentligen om att man skall kolla innehållsförteckningen på foder vad de är i osv alltså inte hypotetiska problem som sökes här, fortfarande ingen kritik, utan snarare att jag erkännde själv att jag hade inte kollat in sidan när jag skrev, utan sa då att jag får kolla in sidan och läsa på om de rek fodret själv personligen och då få en uppfattning om det, och återkomma med personlig åsikt som är mer påläst.. Fortfarande ingen kritik till skaparen av inlägget.

För ja jag tar igelkottar på allvar, vilket inkluderar kost och hållning rubb och stubb, skulle jag då hitta fel i fodret så håller jag inte tyst om det, men att påhopp förekommer pga att någon yttrar sig skall inte förekomma, och kan man inte se till att undvika spydigheterna på internet på ett bra sätt och rätta sig själv, läsa igenom själv vad man skrivit och se ifall man kan komentera på ett bra sätt så borde man inte skriva alls.

 För min del, handen på hjärtat: Igelkott ifokus är ett av många forum här inne där samtals toner, och stämning fortfarande är BRA på, och jag tänker fortsätta upprätthålla det också att de fortsätter så, så de är synd att man pekar ut forumet som alla andra på ifokus, för jag tycker inte ens att vi har gått i närheten av den gränsen av vad som förekommer på många av dom andra.

Så nu får komentarer från mig räcka, och vill man fortsätta diskutera gällande huvudämnet så är de helt ok, ja kommer inte komentera mer i tråden utan ni får helt klart vända er till mig personligen i så fall om något är osagt eller oklart.
För jag kommer ta bort de tråkiga inlägg som hamnat i tråden så får den fortsätta i vanligt bruk.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.