Afrikansk Pygméigelkott

Kotte i villa

2017-08-16 14:07 #0 av: gharavi

-har funderingar på att skaffa en kotte. funderar på hur det skulle fungera i ett hus med öppen planlösning och trappor? tänker ju att det är på entréplan man är mest, men där har man ju dörrar öppna på somrarna. I Källaren lite kallt kanske och lite för lite sällskap. Vad tror ni som kan?

Anmäl
2017-08-16 17:03 #1 av: JessikaFlacke

Hej,

En stor del i ägandet av igelkott är att kottesäkra hemmet. Oavsett om du väljer att ha kotte på övre planet eller entréplan så skulle jag säkra på så sätt att kotten inte kommer åt trappan. Den kommer troligen vilja försöka ta sig upp eller ner. Sker detta utan övervakning kan kotten skada sig om den ramlar.
Öppen planlösning i sig är ju ganska bra då kotten kan springa fritt på en större yta. 
Vad gäller öppna dörrar på somrarna, ja då får du helt enkelt ha koll vilket är en del i att ha igelkott eller vilket annat djur som helst egentligen. 

Har man planer på att placera en igelkott i källare så ska man inte ha någon, aldrig. Skaffar man en igelkott ska det vara som ett sällskapsdjur, och ska få leva med resten av familjen. De kräver mycket tid och hantering av sin ägare.
De ska ha 22-24 grader varmt dygnet runt, året om. Och även ljus samt mörker X antal timmar om dagen. Inte  optimalt i en källare.

Anmäl
2017-08-19 19:33 #2 av: UlrikaD

Har ni öppen ytterdörr kan ni ju sätta en avspärrning i dörröppningen. Behöver ju inte vara så jättehög för att stoppa en kotte.
Öppen planlösning är ju kul för kotten att kunna springa runt, nackdelen kan vara om den lägger sig där det blir för kallt för den. Just vintertid är det ju oftast kallare på golv i villa och framför allt inåt rummen.
Jag hade nog hellre placerat kotten på nedervåningen då det är svårare för en kotte att ta sig uppför en trappa än  att trilla nerför en.
Fast det finns ju kottar som är riktigt bra på att klättra också såklart. Men även här kan ju en låg avspärrning vara bra.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.