Hälsa och sjukdomar

Hjälp! Igelkott nära att kvävas!

2015-01-29 14:57 #0 av: Hedvigthehedgehog

Hej! Jag var med om något väldigt otäckt för bara ett litet tag sedan.. Jag hörde konstiga ljud ifrån Hedvig och när jag kommer in till henne sitter hon bara där och gapar och kunde inte andas verkade det som. Fick självklart panik och hjälpte henne så gott jag kunde. Hon mår som tack och lov bra nu.. Tror att hon fick i sig av sitt spån och var därför hon inte kunde andas,hon hade i alla fall spån i och runt munnen.. Är det verkligen bra att ha spån till igelkottarna eller vad har ni för något?

Anmäl
2015-01-29 15:47 #1 av: Heidi

Spån är absolut inte bra. De kan fastna runt benen på dom och ge otäcka sår och på hanar kan de även fastna i snoppen. Jag har nu fleecefiltar som underlag. Tur de gick bra i alla fall.

//Heidi - Webbtidningen för djurintresserade- Vimeddjur.se

Anmäl
2015-01-31 13:28 #2 av: emmafelicia

Jag har också fleecefiltar, och i toalådan har jag klumpfri kattsand, som han gillar att stöka runt i. Spån kan hamna varstans, och särskilt på hankottarna, som Heidi sa!

// Felicia - Sajtvärd på Igelkott i Fokus.

Anmäl
2015-02-01 10:46 #3 av: Angelica Hallberg

Köp carefresh :) o chinchillasand :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.