Att vara igelkottsägare

När man inte hittar dom!

2014-07-27 16:35 #0 av: Tina-A

Åh, ni vet känslan när man inte hittar sin kotte någonstansans? Har ni varit med om det någon gång?

Otto-Maria har en bur där hon alltid sover, men igår kände hon visst inte för det. När vi skulle titta till henne under dagen så var hon spårlöst försvunnen. Vi letade genom hela lägenheten och vi letade på alla hennes favoritställen och på alla ställen där hon inte brukar vara men någon gång ska väl vara den första, visst? Under hela dagen var hon gömd och kom inte fram för att äta eller dricka på hela dan trots att det var såå varmt och hon brukar alltid kliva upp iaf 1 gång under dagen för att äta lite eller dricka. Nope. Min man sa att han nästan trodde hon krupit in och dött någonstans, att hon fått värmeslag eftersom hon inte kommit fram och druckit men jag sa att det inte är någon ide att oroa sig innan klockan passerat 21, kl 21 går hon nämligen alltid upp. Så, när klockan blev 21, nästan på sekunden, flyger hunden upp och markerar att det är något som händer i lägenheten. Något rör sig. Jag ber hunden "gå och ta henne" och han börjar försöka krypa in under soffan. Igelkott hittad! Hon hade krupit upp liksom inuti armstödet under soffan på något sätt och legat och myst där hela dagen :) tur man har en hund som kan hitta henne!

.: Dance like there is no tomorrow :.

 

Läs min blogg - www.hejtina.blogg.se

Anmäl
2014-07-27 17:41 #1 av: Catchoo

Har en sån dag idag, lille Sherlock har gått upp i rök... >.

Anmäl
2014-07-27 18:14 #2 av: Tina-A

Det är dagar som dessa jag önskar att Jordbruksverket kunde skynda sig lite med att minska de 20 kvadratmetrarna till något färre :)

.: Dance like there is no tomorrow :.

 

Läs min blogg - www.hejtina.blogg.se

Anmäl
2014-07-27 19:22 #3 av: Catchoo

Oh God, yes!! Hittade till slut min lille rymmare i hörnet under en bokhylla - efter att ha gått igenom lägenheten med finkam två varv. Hade ingen aning om att här fanns så många gömställen innan Sherlock flyttade in...

Anmäl
2014-07-27 19:27 #4 av: Laoghaire

Jag hade samma problem med min lilla krabat... jag letade och letade och var lite smått orolig för det var då det var kallt och hon låg inte i nån av sina bäddar jag lagt ut var som helst i lägenheten... och tänkte nä jag får gå ut med soporna iaf och ska ta på mig skon....  Men nu har jag lärt mig hennes gömställen... tror jag :P

Anmäl
2014-07-28 22:05 #5 av: Angelica Hallberg

våran mysan gömmer sig frutansvärt bra :) förra veckan när jag o gubben min va i Turkiet så var våra barn 18,18 o 14 år gamla djurvakter.

ena agen hittade de inte mysan... de o deras kompisar letade... de var alltså 4 st som letade.

innan vi åkte så skämtade vi om att "om nån igelkott försvinner blir det inget kålmården" så det dröjde till kvällen innan dottern skrev till mig hihi...satt i Turkiet med magont o guidade var hon skulle leta...men nej..hon va spårlöst borta.

jag bad dem släcka ned hemma o efter en stund hörde de henne....under honnes iglobo bakom gardinen hihihihihi

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.