Hälsa och sjukdomar

Vax från öronen

2014-05-04 14:44 #0 av: Laoghaire

För två veckor sen kom min lille Iggy på 2 år hem till mig. Iggy är en liten omplacerings kotte då hennes andra ägare inte kände att hon hade tid med henne. Och hon är även min första kotte :)

När jag fick Iggy så hade hon lite vax som hade runnit ut från ena örat och även torra öron med skorpor på kanten. Efter en vecka som Iggy har donat in sig så har jag inte rört henne så mycket men tyckte det var dags att vi tog tag i det nu så har smort hennes öron med oliv olja och väntar på att det ska bli bättre med torrheten.

Men idag såg att det hade runnit ut vax från det andra örat! Är detta något som förekommer ofta hos era kottar? Eller borde jag uppsöka veterinär :S

Iggy är världens snällaste och hon älskar redan att ligga och mysa hos en om kvällarna men just öronen är lite känsliga på henne så vill inte gå för hårt på henne.

Anmäl
2014-05-04 15:00 #1 av: Inkanyezi

Kolla gärna med veterinär. Det kan vara öronskabb, och den är ganska lätt att behandla.

Anmäl
2014-05-04 17:34 #2 av: AvyogAlge

Min Avy har haft problemer med øre voks en enkelt gang, hvor det løb ud af ørerne på ham. Jeg gav ham et bad, hvor jeg vaskede det af ham, og derefter har han ikke haft nogle problemer med det.

Anmäl
2014-05-05 16:29 #3 av: Laoghaire

Tyckte det var märkligt att det kom från bägge öronen. Ska hålla ett öga på det. Hon kliar sig inte vid öronen iallafall men har bytt olivoljan mot E-vitamin olja mot torrheten har läst att det var bäst :)

Anmäl
2014-05-11 09:07 #4 av: madde75

Om det är lite svamp finns öron tvätt hos veterinären i så fall..som tar bort jästsvamp o rengör öronen..

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.