Igelkottens beteende

Kottar tillsammans?

2014-03-23 03:43 #0 av: susann87

Hej! Har en liten hankotte på 3 månader och har blivit kottvakt till ytterligare en hankotte på över året. har låtit dem träffas och de grälar(antar jag) genom att putta på varandra och försöka krypa under varandra och fälla ut taggarna... verkar faktist väldigt harmlöst men kan de skada varandra på allvar?? har ett rum på runt 15kvm som de ska samsas i(just nu är de åtskilda igen) Jag tänker så att om de inte kommer överens kan de ju bara gå ifrån varandra och hänga i andra delar av rummet? erfarenheter? vill ju inte att de ska skada varandra...

Anmäl
2014-03-23 19:01 #1 av: AvyogAlge

For det meste vil pindsvin/ kottar ikke skade hinanden for alvor. Men du skal være meget opmærksom hvis du sætter to hanner sammen.
Jeg kender et enkelt tilfælde, hvor et pindsvin/ kottar har skadet et andet pindsvin/ kottar så meget at det døde af det. Dette foregik dog under en parring og ikke da to hanner var sammen.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.