Afrikansk Pygméigelkott

en dag med din kotte

2013-12-15 19:18 #0 av: iggykott

Hej! 
Har vart sjuk mycket och känner att min stackars kotte har blivit lidande. Nu är det slut med det! Men jag vet inte riktigt vad jag kan göra för henne. Hade vart kul att få läsa om en typisk dag för era kottar. Hur mycket håller ni på med dem? och vad gör ni då? vad får dem för mat? Lyxas det till ibland, och isåfall med vad? Har de några leksaker de gillar? Jag vill lära mig allt, så min Iggy kan få det bästa livet jag kan ge henne! 

Jättesnällt av er om ni orkar svara! 

Anmäl
2013-12-15 19:39 #1 av: Heidi

Hej Ler

Det är lite olika. Det kan vara gos där kotten ligger i min famn och jag klappar vid sidan av taggarna. Eller så är det kanske rolig aktivering som jaga kackerlacka. Jag lägger en kackerlacka och kotte i en stor platslåda så kotten får jaga kackerlackan, väldigt uppskattat då kottar har jaktinstinkt LerFör att göra det extra kul kan man lägga i lite löv så kotten får böka bland löven för att hitta sin levande mat. 

Mjölmask är absoluta favoriten här hemma hos kottarna. 

Leksaker de gillar mest är nog deras hjul. Sen lådan med chinchillasand är kul också och aktiveringslåda med tex löv och insekter. 


//Heidi - Webbtidningen för djurintresserade- Vimeddjur.se

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.