Veterinärer

Veterinärer i malmö? Akut!

2013-10-31 11:45 #0 av: Helgledigt

Hej!

har en väldigt svag kotte hemma, han började må dåligt igår då vi hittade blod vid hans handduk (men inget sår) som han sover i och han är svag och orkeslös och orkar knappt gå och vill inte äta. Söker en veterinär i Malmö som vet något om pygmeigelkottar, fick tips om cecilia trädgårdhs klinik men dom hade ingen tid förrän imorgon och det känns akut.

Någon som vet? 

Anmäl
2013-11-01 16:49 #1 av: Heidi

Är det akut bör dom ju kunna ta emot akut. Ring igen och säg att det är akut. De borde ta emot kotten då kan jag tycka, så gör dom på den kliniken här i sthlm som är duktiga på kottar. 

Håller tummarna att det går bra ! 

//Heidi - Webbtidningen för djurintresserade- Vimeddjur.se

Anmäl
2013-11-01 18:49 #2 av: RisOtto

Hej!
Vi bor i Lund och blev rekommenderade Djur och fågelkliniken i Jakriborg. Kanske inte specialister på igelkottar, men de har haft igelkottar där förut. Väldigt hjälpsamma. Pröva där om du inte hittar något i malmö.

Anmäl
2013-11-01 18:50 #3 av: RisOtto

Förhoppningsvis har ni hittat någon veterinär vid det här laget och att kotten mår bättre

Anmäl
2013-11-02 15:51 #4 av: Helgledigt

Ja vi var på fågelkliniken, superduktiga verkligen och tillmötesgående men gick tyvärr inte att rädda kotten :( men kändes iaf bra att dom tog det på allvar, många veterinärer verkar tyvärr tycka att små djur inte är så viktiga och rekommenderar avlivning direkt.

Anmäl
2013-11-03 01:03 #5 av: Heidi

Men usch va tråkigt Ledsen Beklagar verkligen sorgen.

Fick ni veta vad det var för fel på kotten?

//Heidi - Webbtidningen för djurintresserade- Vimeddjur.se

Anmäl
2013-11-03 10:23 #6 av: Helgledigt

Nej tyvärr, han var så illa däran och kunde inte ens hålla ögonen öppna eller stå och det rann blodslem ur munnen. Det kunde vara i princip vad som helst och behövdes en väldigt omfattande undersökning, och chansen att han skulle överleva ens tills provsvaren kom eller till djursjukhuset för inläggning var så himla liten så vi bestämde oss för att avliva honom. Känns så märkligt för bara för några dagar sen var han ju som vanligt och sprang och jagade dammsugaren och kissade ner mitt nymoppade golv :) Hade ingen aning om hur mkt skuldkänslor man skulle känna efter ett sånt här beslut faktiskt. 

Anmäl