Hälsa och sjukdomar

Sjuk kotte! WHS?

2013-06-16 23:29 #0 av: strykmig

Vi har haft problem med vår kotte molly från och till sen i höstas. 

Hon har försökt gå i idé, inte velat äta vissa dagar och börjat släpa benen efter sig. Vi har varit hos veterinären två gånger detta året. första gången för att hon var nerkyld och inte svarade på uppvärmning och ville inte äta.. troligen eftersom hon försökt gå i ide nån vecka innan. sen nu för några veckor sedan då hon börjat släpa med bakbenen rejält. Vi åkte till en specialist som röntgade henne, hon har förstorat hjärta och någon krökning på ryggraden men verkade annars pigg och smärtfri. Vi ville mest ha svar på om det kunde vara WHS. 

När hon går så viker sig benet och det gör ont att se på henne så, hon går med utsidan av foten inåt och neråt. HEMSKT!! men hon traskar på. 

Nu har det dock gått ett par dagar utan hon ätit upp maten.

Hon dregglar mycket, och undviker maten, ser ut som om hon inte klarar att tugga... vi försökte ge henne zorbas nu och hon har inte kraft att tugga dem ser det ut som... 

Jag tittade i hennes mun innan idag (ganska medgörlig kotte har vi iallafall) och hon såg inte ut att ha några taggar eller något ovanligt där. 

Nu blev detta långt men vi är så oroliga att vi vet inte vad vi ska ta oss till.. Veterinärerna säger bara att inget verkar vara fel men hon har förändrats så mycket. 

Någon som har en tanke eller känner igen problemen? 

Hon är snart 3 år gammal vårt lilla hjärta.

tacksam för svar!

Anmäl
2013-06-17 23:32 #1 av: SofiaLoow

Gå till en annan veterinär, det är ju uppenbarligen något som är väldigt fel, det gäller bara att hitta vad. Jag skulle gå till en annan veterinär och få second opinion, nya friska ögon kanske kan lista ut vad som är på tok. 

Hoppas hon blir bättre snart!

Anmäl
2013-06-22 21:13 #2 av: Mikaela_B

Har de tagit en röntgen på henne? Vill man hitta WHS snabbt så är de ett sätt att upptäcka de... röntga bak främst då de i 9 av 10 fall startar på ena sidan bak och vandrar sig fram, har hon WHS dock så ska hon släppa benen hela tiden och aldrig under någon tid visa en förbättring i benen, för dom blir förlamade och de återhämtar sig aldrig från de...

Dessutom kan de se via en röntgen om de är skellettet som är skört pga kalk brist eller annat detta ser du också bara genom röntgen och är extremt vanligt även om man ger kalk tillskott, men detta pga att folk inte läser på kalk tillskottet och köper utblandad skit istället för ett med 99% kalcium liksom... då gör inte tillskottet någon nytta för då blir doserna fel som man ger dem..

Anmäl
2013-07-17 11:45 #3 av: strykmig

#2

Ja de röntgade henne sist, hon hade förstorat hjärta och krökt rygg. Hon hade sagt att det troligtvis var WHS för att hon såg ingen annan orsak till att hon skulle gå dåligt.

Jag vet inte om det är vi som har inbillat oss att hon blir bättre av för mycket önsketänkande... Men hon blir bara sämre.. hon skakar när hon står och benen viker sig, mer på högerbenet, där går hon med ovansidan av foten mot marken hela tiden. när hon äter så glider hon med bakbenen och det ser så obekvämt ut, ibland får vi hålla henne om rumpan.

Vi ger nekton-rep till henne och det har vi gjort sedan start...

Hon springer inte längre i hjulet utan ligger mest och sover, antar att hon tycker det är för besvärligt att ta sig fram. :'(

Anmäl
2013-07-18 11:25 #4 av: vinteralvan

Riktigt sjuk kotte. Ledsen

Anmäl
2013-07-18 23:18 #5 av: strykmig

Jag lyckades filma någorlunda, hon blir bara sämre. Vi har bestämt att hon ska få somna in, det är fruktansvärt att se. Hon drar sig fram på frambenen, det känns inte som ett värdigt liv att inte kunna springa i hjulet eller äta normalt. :'(

Anmäl
2013-07-19 14:59 #6 av: SofiaLoow

Stackars liten..! Men det är nog ett klokt beslut att låta henne sova, även fast det såklart blir jobbigt. Stor Kram!

Anmäl