Hälsa och sjukdomar

Igelkott

2013-05-31 22:07 #0 av: jolenelarsson

Vänder mig till de kunniga på detta lilla söta djurGlad

Ikväll klev det in en igelkott på gräsmattan. Jag vet som barn att man alltid sa att jag inte skulle klappa igelkottar för de är fulla med loppor.

Denna igelkott springer runt på gräsmattan och kliar sig frenetiskt. 

Nu till frågan: Kan dessa eventuella loppor smitta människor eller andra djur? Har kanin som ibland är ute på tomten och barn som leker där dagligen.

Jag har inget emot igelkottar och vill inte jaga bort den i onödan, men vill inte heller riskera att få problem med ohyra. 

Anmäl
2013-06-01 23:15 #1 av: choiicho

Loppor kan nog sätta sig på vilket levande djur som helst. Men det behöver inte nödvändigt vara just de. Igelkotten skulle kunna ha skabb eller andra inre parasiter som irriterar den. Det är nog ingen fara så länge ni inte tar upp igelkotten utan handskar. :)

Anmäl
2013-06-03 17:09 #2 av: jolenelarsson

Okej, tack så mycket! Man får lära sig mycket som barn som kanske inte alltid stämmer...inte klappa igelkottar, ha pinnar i stövlarna om grävlingen biter en osv.Glad

Anmäl
2013-06-03 23:20 #3 av: SofiaLoow

Ta en sväng till apoteket eller närmaste zooaffär och skaffa en sprayflaska med ohyre-dödande. Jag har en flaska hemma ifall mina kottar eller katten skulle få med sig något elände in. Vill du göra den vilda kotten en tjänst så kan du ju spraya direkt på den, annars har du den ifall kaninen skulle dra in något. :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.