Afrikansk Pygméigelkott

Pygméigelkott och vitt slem

2013-01-16 20:36 #0 av: Groogy

Hej! Hoppas jag placerade detta rätt nu.

Tycker jag är rätt kunnig om igelkottar och dem möjliga problem dem kan ha fast detta har jag inte kunnat hitta något om. Nyligen när jag kelade med henne och efter att hon hade krupit in under tröjan och myst en stund så hörde jag ett ljud, squishande ljud som när man klämmer en trasa. Tänkte att hon nog var lös i magen men när jag kollade så var det vitt slem och absolut inte avföring och liknade mer snor eller säd. Hon är dock hona och det var massivt mycket så blev lite orolig om hon kräktes eller bara nyste och om det är någon sjukdom. I annat är hon pigg och varit det länge och var fortfarande lika glad efteråt.

Tänkte kolla om någon faktiskt sett ens igelkott nysa en stor klump eller så och om det inte är något att oroa sig över? Mer så jag har något att gå på om det händer igen och ifall jag ska till veterinären.

Tänkte va trevligt att lägga upp en bild på min lilla älskling också :)

Anmäl
2013-01-16 22:16 #1 av: antidote

http://www.youtube.com/watch?v=FtidVawz6IE

Nått sånt?

Anmäl
2013-01-17 11:27 #2 av: vinteralvan

Min tanke var också att hon skummade. Det är helt normalt och kotter gör så när dom känner någon ny doft.

Anmäl
2013-01-17 11:42 #3 av: Groogy

Nej det var mycket annorlunda, har sett henne skumma innan. Slemmet var mer en riktigt stor tjock klump och var vitt-genomskinligt med bitar i.

Dock det är ju ett tag sedan nu och inget har hänt så antagligen var det inget farligt. Dock skulle vara trevligt att veta vad det va.

 

Kommer ihåg att slemmet stank extremt och var tillräckligt för att jag skulle kvälja lite.

Anmäl
2013-01-20 01:34 #4 av: UlrikaD

Jag kan inte komma med nåt bättre än att jag också trodde att hon skummade. Var bara tvungen att skriva för hon var så väldans söt.Skrattande

Anmäl
2013-01-20 01:40 #5 av: Groogy

Tack så mycket! Tror det är dock lugnt eftersom inget har hänt sedan dess och hon mår fortfarande bra.

Anmäl
2017-05-29 23:01 #6 av: AshiTenshi

Hej! Fick du någonsin svar på vad det vita slemmet var? När jag precis plockade upp min lilla igelkott så hade han en klump med vitt slem typ i mungipan/på kinden, och jag vet inte om det är farligt eller inte? Såg inte ut som skum som han brukar skumma med, utan mer som typ vitt snor. 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.