Off Topic

Personliga sidan i iFokus V 3

2008-07-31 14:57 #0 av: Zsarorna

Mer nyheter i och med lanseringen av nya iFokus V 3 med bl.a personliga sidan, blogg och nytt fotoalbum.

Som ni vet har vi gjort om personliga sidorna på nya iFokus enormt mycket. Faktum är att kolla det personliga sida är att förminska det. Nu är det en personlig sajt. På ens egna sajt finns det beskrivning av personen, ett riktigt bra och modernt bloggverktyg, fotoalbum där man kan dela in bilderna i flera olika album och gästbok.

Bloggar har typ alla funktioner som en riktig blogg har. Vi är bättre än Aftonbladet, Metro och alla andra sajter som tror att dom har bra bloggverktyg. Vi är inte lika bra som Word Press, men troligtvis jämnbra med blogg.se eller Blogger.

Skönast av allt är att man kan skriva direkt från Word 2007 eller Windows Live Writer (gratis).

I fotoalbumen kan man skapa olika album för sina bilder. Bilder man lägger i bloggen får också ett eget album som också visas bland fotoalbumen. Det går att kommentera bilder. Charlie håller dessutom på med en grej som gör att man kan ladda upp många bilder i ett svep, istället för en och en som idag. Bildspelet är dock inte färdigt än.

I både blogg och album kan man välja vilka som ska få kommentera. Man kan välja på Alla, Inloggade, Vänner eller Inga alls. Man kan även begränsa vilka som ska få se ens personliga sida och blockera utvalda personer helt som då inte ens kan skriva i gästbok eller PM.

Man har nu full kontroll över vem som får och framför allt inte får titta på ens sajt och kontakta mig. Man kan t ex bestämma att bara ens vänner får titta på ens sida, eller att bara inloggade får titta och kommentera i ens blogg. Man kan också bestämma att alla utom X, Y och Z ska få se ens sajt.

Personliga sidan får en egen adresss som dittnamn.medlemmar.ifokus.se, vilket gör det både roligare och enklare att dela ut till sina vänner.

 

Personliga sidan i V 3
Personliga sidan i V 3

 

I domänadresser finns det stora restriktioner om vilka tecken man får och inte får ha. Åäö, mellanslag, med mera fungerar inte. Därför kommer man när man aktiverar sin personliga sajt att få en möjlighet att byta användarnamn.

Just användarnamn med konstiga tecken har varit något som förstört för oss väldigt länge, så det är otroligt skönt att vi äntligen fr en chans att fixa till det. Rent teoretiskt innebär detta t ex att man skulle kunna ha en ifokus-mailadress, det blir lättare att t ex kunna ha tjänst där man kan skicka SMS till andras gästböcker med mera.

Utöver att man får ändra sitt användarnamn om det behövs, så kommer man även behöva verifiera sin e-postadress. Har vi korrekta e-postadresser till medlemmar så blir det svårare att skapa ubåtar och man vet bättre att det finns en nåbar människa bakom kontot.

Förhoppningsvis är personliga sajterna en tillräckligt bra belöning för att man ska verifiera sin e-postadress.

Skrivet av Johan

Anmäl
2008-08-01 00:12 #1 av: Tina-A

Har han givit tillstånd att publicera detta redan?

.: Dance like there is no tomorrow :.

 

Läs min blogg - www.hejtina.blogg.se

Anmäl
2008-08-01 12:46 #2 av: Zsarorna

#1 Ja det är väl klart. Det ligger uppe på SupportiFokus. Men nu spelar det ju ingen roll för nu är nya versionen här :P

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.