Off Topic

Namninsamling mot långa djurtransporter!

2008-10-04 19:34 #0 av: Bim

Djurskyddet Sverige kräver kortare transporttider för djuren. bättre förhållanden i transportbilarna. bättre kontroll så att lagarna efterlevs. Våra krav omfattar alla levande djur, oberoende av syftet med transporten - till slakt, för vidareuppfödning, för att användas i avel eller för tävling. Djurskyddet Sverige vill också att handel med levande djur ska så långt som möjligt ersättas av handel med kött. Vi vill att transporterna av levande djur ska minimeras och slakt ska ske så nära uppfödningsplatsen som möjligt. Syftet med namninsamlingen är att förbättra lagstiftningen för djur som transporteras långt och under plågsamma former. Även kontrollen av transporterna måste skärpas så att lagarna efterlevs. Om medborgare ställer krav på beslutsfattarna inom EU kan bestämmelserna och lagarna förbättras så att djuren skyddas från lidande. Namninsamlingen kommer pågå fram till den 15 december, hjälp till du också! Du kan läsa mer samt underteckna listan här:

Djurskyddet Sverige kräver

  • kortare transporttider för djuren.
  • bättre förhållanden i transportbilarna.
  • bättre kontroll så att lagarna efterlevs.

Våra krav omfattar alla levande djur, oberoende av syftet med transporten - till slakt, för vidareuppfödning, för att användas i avel eller för tävling.

Djurskyddet Sverige vill också att handel med levande djur ska så långt som möjligt ersättas av handel med kött. Vi vill att transporterna av levande djur ska minimeras och slakt ska ske så nära uppfödningsplatsen som möjligt.

Syftet med namninsamlingen är att förbättra lagstiftningen för djur som transporteras långt och under plågsamma former. Även kontrollen av transporterna måste skärpas så att lagarna efterlevs. Om medborgare ställer krav på beslutsfattarna inom EU kan bestämmelserna och lagarna förbättras så att djuren skyddas från lidande.

Namninsamlingen kommer pågå fram till den 15 december, hjälp till du också!

Du kan läsa mer samt underteckna listan här.

Anmäl
2008-10-07 12:56 #1 av: Tina-A

Vad innebär kortare transporttider? Alltså hur länge skulle det vara jämfört med nuvarandre? Hur långa är nuvarande som inte är okej?

Vad gör förhållandet i transportbilarna bättre? Mat? Vatten? Solljus? Eller vilka är kriterierna?

Hur ska man kontrollera lagarna?

Står det på sidan? :) Jag tycker det verkar lite luddigt.

Tycker givetvis att transporterna ska vara så bra som bara möjligt, för djurens skull, men jag tror att så länge det inte finns konkreta åtgärder kommer inget hända. "kortare, bättre". Vad innebär det?

.: Dance like there is no tomorrow :.

 

Läs min blogg - www.hejtina.blogg.se

Anmäl
2008-10-08 17:38 #2 av: Bim

#1 ärligt talat vet jag inte, men med tanske på att det inte kostar nåt och att det tar 3 sekunder så tkr jag att man kan skriva på så att kaaanskekaanske det blir bättre! :)

Anmäl
2008-10-08 19:09 #3 av: zickan

Om jag inte mins fel det redan fixat bättre transport för djuren?. Var inte den frågan upp för nått år sedan och gick igenom?

Håller med Tina, vad är det som ska förbättras och hur?. Kanske bra att veta vad man skriver på.

zickans.com 

Värd på RåttorExotiskadjur

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.