Att vara igelkottsägare

dum fråga?

2009-04-02 20:20 #0 av: imilija

hejsan, detta kanske är en dum fråga men hur gosar man med sin igelkott? jag tänker på taggarna och så... Tungan ute

Anmäl
2009-04-02 20:40 #1 av: MrMe

För att citera alla lärare från högstadiet, "ingen fråga är en dum fråga". Man myser inte riktigt med sin igelkott på samma sätt som man myser med en katt, hund eller liknande. Du kan ju ha kotten i ditt knä när du kollar på tv och så. Men den sitter ju inte i ditt knä för att den gillar ditt sällskap utan för den värmen som du utsöndrar. 

Om du vill ha ett djur som du kan mysa med så väljer du inte en afrikansk igelkott...

Anmäl
2009-04-03 01:57 #2 av: zickan

Nja.. inte direkt som ovan säger. De gillar att bli ompysslade ibland. Kommer ibland fram och nosar/slickar en på fötterna osv. Går att små gosa lite med dom. de kan lägga sina taggar på ett nästan mjukt sätt så man inte puttar sig om man klappar åt rätt håll. Men igelkott är inte direkt något gosedjur man gosar med speciellt mycket. De trivs bäst att få springa runt på större utrymmen och stjäla strumpor, rulla iväg en boll eller leka tuff tuff tåg och försöka springa rakt över hunden när han sover på golvet.

zickans.com 

Värd på RåttorExotiskadjur

Anmäl
2009-04-05 20:04 #3 av: imilija

aha då förstår jag :D

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.