Afrikansk Pygméigelkott

Pappa igelkott vs Son igelkott

2009-08-21 14:12 #0 av: PeterSt

Hej

Har en fundering kring att ha Pappa igelkott och en av hans avkommor i samma häng. Kan två hanar bo tillsammans? Eller kommer dom att ryka ihop och slåss?

Anmäl
2009-08-21 17:29 #1 av: BlackWingedAngel

Två hanar kan bo ihop. Min och min systers igelkott är bevis på det. Vi passar varandras emellanåt och faktum är att de verkar sakna varandra när vi särar på dem igen.

Anmäl
2009-08-21 23:17 #2 av: PeterSt

Tack för svaret!

Hoppas någon mer har erfarenhet av att ha två hanar i samma bo!

Anmäl
2009-08-24 18:28 #3 av: Mikaela_B

Dom kan bo ihop, men inga garantier! Har ni honor i hushållet så är risken mycket större att dom inte kommer klara av det.

Jag har honor och hanar hemma och det har förekommit vissa despyter här, men hade min första allvarliga skada mellan hanarna nu under helgen där far och son attackerade varandra pga att 2 av mina honor är i parnings stadiet.

Ingen vacker syn kan jag ju säga.

Men har ni bara hanar hemma eller seperata rum så går de nog betydligt mycket bättre.

Men som sagt detta e det första stora bråk som vart mellan mina igelkottar, men jag säger att risken är 50/50 att de funkar eller ej. och med honor i samma rum eller närhet så är risken mindre att de  funkar.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.