Allmänt

Kotte med andra djur?

2009-11-06 23:11 #0 av: lovebuz

Får lite bakslag av att en kotte med hund och katt inte kommer att gå ihop och att det är en dum idé? Tankar kring detta mottages gärna...

Får väl låta bli att skaffa en kotte då. :(

Anmäl
2009-11-06 23:52 #1 av: BlackWingedAngel

Kotte ocg katt kan gå alldeles utmärkt ihop, men de gör inte alltid det. Har man redan djur kanske man borde låta dem träffa en kotte på något vis för att försäkra sig om hur de reagerar?

Vår katt flyttade ju in som kattunge och igelkotten bodde här först så de har fungerat bra tillsammans. Min systers kotte däremot blev illa behandlad av två vuxna katter som han flyttade ihop med och han blir därför nervös av vår katt eftersom hon är så nyfiken och han behöver lugn och ro.

Anmäl
2009-11-06 23:58 #2 av: lovebuz

En kompis tyckte att det var oansvarigt av mig att lämna kotte med katt o hund. Har ingen kotte än o vet inte om det blir någon. Besvikelsen tog överhand:(

Anmäl
2009-11-07 00:06 #3 av: UlrikaD

Jag är ju ny på kotte men mina fyra katter och kotter går utmärkt ihop. De följer efter honom, sniffar lite på honom men han bryr sig inte utan tultar glatt vidare. Och ibland är det han som går efter katterna så han är nyfiken på de också, och han rullar inte ihop sig eller nåt när de nosar på honom. Men det kan ju bero på individer också naturligtvis.

Anmäl
2009-11-07 00:15 #4 av: lovebuz

har själv en katt hund på 78lvm

Anmäl
2009-11-07 05:16 #5 av: Mikaela_B

Ääh hund funkar lika bra enligt min åsikt ;)
Här är min 40 kg klump och en kotte (ursäkta bild kvaliten )

Anmäl
2009-11-07 12:06 #6 av: lovebuz

#3 Nej men vad gulligt! :) Klart djuren vill snusa på dem i början, det vore lite konstigt annars. Vår katt tror jag skulle snusa men sedan skulle hon nog helst gå och lägga sig och gosa någonstans istället.

#5 Nejmen titta! Hur beter sig din vovve med kotte? =) Vovven här skulle nog snusa men va lite feg av sig på samma vis.

Har en gång i tiden haft tamråttor, två en gång och en tredje några år efter. Tyvärr blev jag allergisk mot råttorna men tål katt och hund och andra djur men känner att en liten ovanlig mysis som en kotte vore trevligt.

Tankarna om en kotte blev som låst då jag fick kommentaren att de inte skulle gå ihop med andra djur då de vill vara själva. Så har inte jag uppfattat allt jag har läst. Det jag läst mig till är att de inte är behov av andra kottar.

Vi har en trea (78kvm) med mycket springyta från kök hall tv rum, rena racingbanan. Så inte känns det brist på yta inte. 

Så om fler har bilder med kotte och andra djur att visa eller eran egen erfarenhet så är jag givetsvis glad att få höra. =)

Som sagt, de kommer ju att vilja titta på sin nya kompis såklart, det har jag full förståelse för. Man vill ju titta vad det är för nåt.  

 

 

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.