Förening, stamtavla och register

Register, stamtavlor o släktforskning

2009-12-03 20:00 #0 av: Grodan

Hur går det nu med detta? Att hålla koll på kottarna i Svea rike?

Det är ju jättekul att släktforska och det kan endast göras om fullständiga stamtavlor finns. Finns ett slags register, antingen digitalt eller på papper blir givetvis alla mkt lättare - både att hålla koll på kottar, sjukdomar, genetik, hur tamkotteaveln utvecklas, släkt osv.

Dessutom är det ju så ofantligt skoj!

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2009-12-05 12:49 #1 av: Mikaela_B

Vi höll ju på att få upp en registrerings central men dock så var jag väl en av dom som själv tog mig vatten över huvudet med det, då de är mycket arbete och tar en massa massa tid som tyvärr inte fanns då och inte finns hos mig för tillfället heller..

men jag har stamtavlor på alla mina djur, egengjorda då eftersom att vi inte har någon gemensam central eller förening som ansvarar för registrering av igelkottar och som då sköter stamtavlor etc.

Anmäl
2009-12-18 16:43 #2 av: [veralera]

Min har tydligen haft stamtavla innan och tillochmed fått en hel del kullar, men förrförra ägarna hade tydligen tappat bort den o.O

Anmäl
2009-12-18 19:16 #3 av: Grodan

Finns det inte något internationellt (gratis) online register man kan lägga in sina kottar i? Om alla gör det så finns ju info där.

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.