Hälsa och sjukdomar

Min igelkott flagnar

2010-02-21 12:52 #0 av: malinlindman

Hej.

min igelkott är ungefär 4 månader och har börjat att typ flagna. När man tittar på filten där hon brukar sova så är det som vita små hudbitar som lossnat. Är detta någonting allvarligt eller är det bara att hon är torr eller har brist på något?

Detta har varat i ungefär en vecka nu, tänkte att det kanske skulle gå över men nu när det inte gjort det så börjar jag fundera på om det är någon sjukdom eller nått?

Tacksam för all hjälp!

Anmäl
2010-02-22 23:13 #1 av: Soppkey

Hej!

Hade precis samma problem med min igelkott när han var ungefär lika gammal. Jag badade honom med babyolja som jag även droppade lite över ryggen och borstade sedan försiktigt med tandborste över taggarna. Problemet försvann och har inte kommit tillbaka, så jag tolkade det som torr hud. Hoppas detsamma gäller för din kotte!

Anmäl
2010-02-23 13:38 #2 av: [Nininosen]

Jag har det ofta på mina kottar. Bada med babyolja och ha olja typ lax olja i maten. om det inte går bort kan det vara ohyra. lycka till!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.