Svensk vildigelkott

Kottefamiljen

2010-07-15 12:21 #0 av: Ebba-A

För två veckor sen flyttade en igelkottsfamilj in i en sopsäck med lite löv i botten i vår carport. Först trodde vi det bara var en, men det är tio! En hona, en hane och åtta små ungar (som i dagsläget är 12-15 cm långa).

Matar dom varje dag och ger dom vatten, och igår när jag gjorde det kom både honan, hanen och en bebis ut medans jag var kvar. Satte mig ner och tittade, och tog några bilder. Helt fantastiskt att dom inte störs ett dugg av mitt sällskap.

Lägger upp några av bilderna. Först ut är mamma Kotte och pappa Kotte.

Anmäl
2010-07-15 12:30 #1 av: Ebba-A

Nej nu ville iFokus inte riktigt sammarbeta med mig och ladda upp resten av bilderna, kan fixa det någon annan gång.

Men måste berätta vad som hände nyss. Gick på toa när jag hörde någon som skrek, sprang ner och då satt en kotte i hallen! Tror det var honan som hade lyckats smita in. Min syster som är jätterädd för kottarna var vettskrämd ;) Och honan var sur när jag bar ut henne igen.

Kan ju passa på att fråga fråga som är orsaken till att jag är här. Hur vanligt är det att igelkottar lever i par med sina ungar egentligen?

 

Anmäl
2010-07-15 13:47 #2 av: Ypsilon1

Det är underbart att få se och följa hela familjen! Jag har aldrig hört eller sett förut en pappa kotte som fick stanna med familjen. Kan det vara kanske en annan hona istället? Annars blir det ett väldigt intressant upptäckt

Jag ser fram emot flera bilder på familjen och hoppas de stannar med dig i lång tid, då för vi höra lite mer om dynamiken i en kottefamilj Glad

Man kan ladda upp bara en bild varje gång; det betyder att man måste skapa ett nytt meddelande för varje bild.

 

Anmäl
2010-07-15 18:52 #3 av: Heidi

Åh va underbart att ha vilda kottar så nära Glad

Sveriges sötaste vilda djur tycker jag. Ser också fram emot fler bilder

//Heidi - Webbtidningen för djurintresserade- Vimeddjur.se

Anmäl
2010-07-15 20:55 #4 av: Ebba-A

#2 Jo det kan mycket väl vara en annan hona, är inte säker på att det är en hane. Dock är det bara den mindr av dom (den som jag är säker på är hona) som diar ungarna, iallafall vad jag sett de gånger jag tittat i säcken.

Det är verkligen kul att dom flyttat till oss, så länge dom håller sig utanför huset ;) Tror nog dom stannar ett tag till, eftersom ungarna verkar ganska små. Tippar på att dom är runt två veckor, eftersom de flesta håller på att öppna ögonen vad jag sett.

Vet att man bara kan ladda upp en bild per inlägg, men mitt internet är för segt för att överhuvudtaget ladda upp bilder just nu :)

#3 Jättekul, verkligen! Ska försöka fixa bilderna nu :)

Anmäl
2010-07-15 20:57 #5 av: Ebba-A

Mamman och en av bebisarna som också kom ut när det var dags för lunch.

Anmäl
2010-07-15 20:57 #6 av: Ebba-A

Mamman igen.

Anmäl
2010-07-15 21:00 #7 av: Ebba-A

Och sist en av ungarna igen. Ska försöka se om jag kan ta nya bilder någon dag.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.