Afrikansk Pygméigelkott

Vill ha fler

2010-07-15 18:43 #0 av: Soppkey

Hej där!

Jag är så kär så kär, i min lille kille på drygt 1,5 år. Han är tam, lugn, "pottränad" och väldigt kelig. Suget om en till har funnits ett tag, men jag är ju samtidigt medveten om att de inte trivs med att vara flera.

Men jag undrar ändå, envis som jag är, skulle jag kunna skaffa en till? Det finns utrymme nog att ha dem åtskilda, men jag undrar om min Styx skulle fara illa av att ha en rival som han känner vittring av även om de inte ses, eller som han får hälsa på under övervakning.

Jag vet ju att det finns folk som har flera, så kort och gott: är det genomförbart eller bara elakt mot Styx? Och om det nu skulle vara genomförbart - är det samma eller annat kön som är bäst/minst dåligt?

Tack på förhand!
/Jennifer

Anmäl
2010-07-16 11:44 #1 av: Ypsilon1

Jag kan bara säga att samma kön skulle funka bäst, annars måste man kastrera en av dem om de skulle vara tillsammans helda tiden. Annars finns det en stor chans att de ska para sig

Jag har också funderat på att skaffa en till igelkott till min hona efter att ha läst här på forumet att man kan ha de tillsammans utan problem, att de även föredrar sova tillsammans. Undrar om samma beteende är dokumeterat i det vilda, annars är det en intressant effekt av socialisering i fångeskap

jag tror att om man kör försiktigt i början, kanske ha dem i olika rum och byta filtar så att de bli vana med varandras lukt, kommer introduktionen att gå bra.

Jag har inte försökt ännu för att min hona blev ganska traumatiserad av en hund (i flera månader) hos förra ägaren. Hon tåler utan problem mina andra djur (sugar gliders och opossum) men de är både mindre än hon är och de träffas aldrig näsa mot näsa. Men jag kommer kanske att ta det steget till hösten :)

Anmäl
2010-07-16 23:17 #2 av: Soppkey

Kul med fler som tänker likadant! Min igelkott har träffat hundar innan och det har gått bra, så kanske är en till kotte inga problem om jag, som du säger, tar det försiktigt och lite i taget. Det tog flera månader för min sambo att bli accepterad, men nu är han nästan lika populär som jag är, kanske blir det likadant med ännu en familjemedlem :)

Tack för intressant svar, och lycka till med dina egna planer i framtiden!

Anmäl
2010-07-29 02:30 #3 av: LouAspen

Har nyligen skaffat en kotte och funderar på att skaffa en till om kanske ett år eller så. Är det bättre att skaffa en till medan den är relativt ung? Tänkte att de kanske har lättare att acceptera en annan kotte medan de är unga och fortfarande lär känna världen eller vad man ska säga?

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.