Off Topic

Underkläder i toalådan?!

2010-08-10 13:27 #0 av: Soppkey

Hej där

Kottar kan ju, som de flesta här vet, hitta på en hel massa bus och små konstiga fuffens. Men den konstigaste min Styx har är att han drar ner tvätt från klädstolarna i sovrummet på natten när vi sover. Populärast är husses strumpor och mina trosor. Sen släpar han iväg dem till sin låda och lägger dem där. Jättesött och lite frustrerande, haha.

Men min fråga är nu - finns det andra här som har kottar med samma vana? Och dessutom - vet någon VARFÖR han håller på så här?

Anmäl
2010-08-10 13:58 #1 av: Ypsilon1

he-he, jag kan inte svara varför, men det kan vara något som har med lukt att göra. använder du parfymerat tvål? om du gör det, då är det en lukt som du också bär på varje dag. och då blir sockorna och trosorna du och husse i en hanterbar form om man kan säga så...

man kan också spekulera att det kan handla om territorialitet, med tanke på att Styx är en hane

min igelkott gör något linkande, fast med sockor eller tröjor som jag haft på. vi har ett lite annorlunda förhållande för att hon kommer från ett otryggt miljö; men hon fick sova i mina händer på väg hemma och detta kändes tryggt. jag har (som andra) försökt den "gamla-tröjan" metoden: först drog hon tröjan i en hörna och sen använde hon min lukt till "self-anointing". Den andra natten hos mig valde hon att sova i min sko. Det händer då och då att hon drar mina sockor eller tröjor omkring i huset (men det är inte så vanligt att hon kan få tag på dem). Jag kan bara spekulera att det händer för att hon känner att hon kan tryggt "hantera" mig eller kanske vill hon bara lite godis och förväntar sig att tröjan ska ge henne godis Skrattande eller kanske försöker hon bygga ett bo?

Anmäl
2010-08-10 15:55 #2 av: FunkyShrimp

japp. jag upptäcker då och då att det har snotts trosor :P hehe.
även strumpor och nån servett har tagits för att bädda med^^

Anmäl
2010-08-10 20:17 #3 av: Soppkey

spännande att höra fler som gör det! knasigt är det i vilket fall, och egentligen väldigt sött Skrattande

Anmäl
2010-08-11 10:39 #4 av: [Nininosen]

En av mina kottar är belt besatt av hundens matskål, dock inte för att äta utan att klättra i och burra ner sig i rorrfodret. Hunden är inte så förtjust men vill inte störa kotte så hon försöker slicka upp maten runnt om och när inte det går längre piper hon och jag får flytta på kotte som sover så skönt. Men vid nästa måltid hittar vi kotte där igen..!?

Anmäl
2010-08-11 16:15 #5 av: Mikaela_B

Strumpor är en delikatess att smaka på här hemma, en av mina pojkar biter tag framtill i strumporna man har på sig och ska dra av dom, han beter sig som en hund som biter i en tuggknut typ när man kör lite dragkamp med dom... fast här är de kotten som suger tag i strumpan och backar och gör allt för att få loss den från foten..

Anmäl
2010-08-12 12:43 #6 av: Soppkey

Haha, vilka otroligt söta historier. Kottar är helt tokiga <3

Anmäl