Övrigt

Skillnad mellan USA och Sverige?

2007-11-28 04:18 #0 av: Mikaela_B

Är det egentligen någon skillnad på hur igelkotten upplevs i Sverige tillskillnad från i USA?

Skillnad mellan USA och Sverige?

Är det egentligen någon skillnad på hur igelkotten upplevs i Sverige tillskillnad från i USA?

 Det är en väldigt stor skillnad mellan hur man håller igelkottar i Sverige och USA. I USA har igelkottarna funnits inom sällskap så mycket längre än i Sverige.

Det finns stora uppfödare i olika områden i USA och intresset och engagemanget för igelkottar är en stor brinnande hobby.

Där gör man precis som med råttor, möss, hamstrar, marsvin, kaniner, mm här i Sverige, man ställer ut igelkottarna! Man ordnar med stora utställningar med riktiga domare och veterinärer på plats.

Dom förekommer också mer ofta i USA än i Sverige, det är inte så många igelkottar runt om i landet även om dom blir allt vanligare och vanligare. I Sverige är uppfödarna riktigt noga med vart ungarna från deras kullar hamnar och detta gäller alla djur!

Ofta så har uppfödare åldersgränser som dom är noga med att följa. Är man inte myndig så är det målsman som får gå till godo för än. 

I USA kan en 11 årig tjej/kille köpa en igelkott utan några direkta problem, då dom är så vanliga att ha som sällskapsdjur.

Man kan nästan säga att igelkotten är accepterad som sällskapsdjur i USA som hunden är hos oss i Sverige.

Relaterade länkar

Av: Mikaela_B

Datum för publicering

  • 2007-11-28
Anmäl
2007-12-08 02:20 #1 av: gejsa

Men är det verkligen lagligt att ha vilda igelkottar instängda? Det är ju vilddjur.

Anmäl
2007-12-08 03:25 #2 av: Mikaela_B

    #1 det är inga så kallade vild igelkottar, man kan inte gämföra dom med våran svenska igelkott. de är stor skillnad på dom om man kollar på helheten, inga hästlängder direkt, men dessa är framavlade i fångenskap, lika så som med råttor och illrar mm. Allt är ju vilt från början vill jag få fram, men dessa är inte som den svenska vild igelkotten

Anmäl
2008-07-11 17:36 #3 av: Tina-A

#1: Katter och hundar var också vilda från början

.: Dance like there is no tomorrow :.

 

Läs min blogg - www.hejtina.blogg.se

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.