Egyptisk långörad igelkott

Den Egyptisk långörade igelkotten

2007-12-02 17:20 #0 av: Mikaela_B

Vad är en egyptisk långörad igelkott?

Den Egyptisk långörade igelkotten

Vad är en egyptisk långörad igelkott?

 På Svenska så kallad arten för Egyptisk långörad igelkott och på latin kallas den Hemiechinus auritus aegyptius.

Denna arten kan man hitta i Egypten, Afghanistan, delar av Indien mm. Dom är inte lika vanliga i Sverige som den Afrikanska pygmeigelkotten är, men börjar komma in allt mer och mer.

När dom lever i det vilda så kan man ofta hitta deras bo i övergivna hålor, eller under buskar och stenar, där de söker skydd för värmen under dagen.

I vilt tillstånd så äter dom mestadels insekter, men även ägg, frukt och växter, och får dom chansen till att äta ex små ödlor och ormar så gör dom gärna det.

Igelkotten kan klara sig upp till ca 10 veckor utan mat och vatten, men att man skall bry sig om det när man håller dom som sällskapsdjur som i ex Sverige, så är det inget man skall bry sig om, för självklart gäller djurets välmående!

Den egyptisk långörade igelkotten har som man hör på namnet längre öron än andra igelkottar. Dessa använder dom för att ex.  reglera värmen.

Synen är ganska dålig som hos den Afrikanska igelkotten, men tack vare god hörsel och luktsinne som är mycket bra utvecklat för att dom skall hitta föda och upptäcka rovdjur på så är synen inga direkta problem. Den Egyptisk långörade igelkotten 

 

Relaterade länkar

Av: Mikaela_B

Datum för publicering

  • 2007-12-02
Anmäl
2007-12-05 12:44 #1 av: AlbaStiffler

Foto? :)

Anmäl
2007-12-08 00:06 #2 av: Mikaela_B

    haha ja! Jag vet att det saknas ett foto :P Dock har jag inget, just nu försöker jag låna ett av en uppfödare, då jag inte får hem våran kille förens den 15 när jag hämtar han på iller träffen i Alingsås! Men jag jobbar på det ;)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.