Övrigt

Länsstyrelsen tar över djurskyddskontrollen

2008-11-19 15:46 #0 av: Mikaela_B

1 Januari 2009 tar Länsstyrelsen över djurskyddskontrollen.

Länsstyrelsen ansvarar för djurskyddskontrollen

Regering och riksdag har gjort bedömningen att det finns brister i den nuvarande offentliga kontrollen av djurskyddet. Kontrollen sköts inte på samma sätt i olika kommuner. Sverige har idag svårt att garantera att regelverket om offentlig kontroll efterlevs på djurskyddsområdet. Riksdagen har därför beslutat att djurskyddskontrollen ska flyttas från kommunerna till länsstyrelsen. Syftet är framförallt att bättre kunna styra, samordna och följa upp kontrollen i landet.

Överflyttningen ska vara klar 1 januari, 2009. Då kommer länsstyrelsen ha ansvaret för djurskyddskontrollen samt kontroll av foder och livsmedel i primärproduktionen.
 
Ansvaret vilar alltid på den enskilde djurhållaren och kontrollen för att lagen följs vilar på landets kommuner och länsstyrelser.

Anmäl
2008-11-19 22:08 #1 av: zickan

Haha.. hoppas de vet det också bara. ringt polisen som hänvidat mig till jordbruksverket som skickade mig till länsstyrelsen som skickade mig till miljö/djur ansvarig hos komunen. Som denne skickade mig vidare till en annan på samma komun kontor. Och denne skickde mig tillbaka till polisen.

Det går fan inte att anmäla någon. Första gången för min del och de vet ju inte ens vem som står för det hela. Ingen vill ta ansvar utan skickar bara runt en.
Inte undra på att kontrollerna är usla.

zickans.com 

Värd på RåttorExotiskadjur

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.