Beteende

Igelkotten Eddie

2009-07-12 17:03 #0 av: Grodan

Madelene berättar om sin tamigelkott Eddie.

Hej, det är jag som är BlackWingedAngel, på igelkott.ifokus. Tänkte försöka skriva ihop något om mig och min Eddie, som jag kallar honom.

Eddie, heter egentligen Edward Scissorhands, efter filmkaraktären med samma namn. Alla som sett filmen vet att Edward Scissorhands har saxar till händer, vilket gör honom svår att komma fysiskt nära utan att skada sig, men att han har en väldigt mjuk insida, som väger upp och gör att man törs närma sig trots allt. Därför tyckte jag att namnet passade på min lille vän. Filmkaraktären är dessutom svart och vit, vilket också kändes passande med tanke på att Eddies färg är Silver Charcoal.

Eddie fyllde ett år den 3:e juni i år, så vi är juni-barn båda två. Han är köpt hos Carina Axelsson i Klavreström, vilket innebär att jag och min mamma åkte drygt 25 mil för att hämta honom i slutet av augusti förra året. (Och sedan 25 mil tillbaka, såklart.)

Jag hade honom och två av hans bröder att välja på när jag åkte dit. De hade samma färg och låg och tuffade tillsammans, men Eddie var den ende som rullade ut sig när jag tog upp honom. Hans nosade och var nyfiken på mig med och jag åkte hem utan tvivel.

GE_kotte_eddie03.jpg

Han är lätt att handskas med när man tar upp honom och vande sig snabbt vid mina händer, även om han fortfarande envisas med att bita min pappa om han försöker hålla honom. Ingen av oss vet riktigt varför.
Jag har jobbat natt och kväll under större delen av den tid jag ägt Eddie och eftersom vi båda sovit på dagarna då, så har han haft en egen filt i min säng så att vi kunnat sova intill varandra. Så mysigt!

GE_kotte_eddie02.jpg

Han har faktiskt varit duktig med att gå på sina toaletthörnen och när det ligger mer än något olycksfall på golvet när jag vaknar så vet jag att han favorittoa är så pass full och att det är dags att byta. Jag försöker naturligtvis byta den innan det händer, men den står skymd och glömmer man den är han där för att påminna mig. :)

Han är inte särskilt intresserad av att äta insekter även om jag verkligen försöker. Pinkis och sniglar är dock kalasmat och under de årstider när vädret är för kallt för att ta ut honom så odlar jag gräs i en liten låda till honom som han går och gräver i efter godsaker. (Som jag har stoppat dit då förstås.)

Sedan ett par månader tillbaka så har min lillasyster också en igelkott. Han heter Stig och är Eddies lekkamrat när de hälsar på varandra. De är lika gamla och verkar trivas med springa omkring tillsammans på nätterna. Stig kommer från ett annat hem som han blev tvungen att flytta ifrån eftersom det fanns katter i hemmet som inte var snälla mot honom. Det märks att han är oroligare och räddare än Eddie, men det blir successivt bättre ju längre tiden går, och avsevärt bättre efter varje gång som

han gått ihop med Eddie. Antar att det har en lugnande effekt när Stig ser att min lille kotte inte visar oro.

Eddie är förövrigt barnsligt förtjust i min syster också. När hon inte varit och hälsat på honom på ett tag så kvittrar han glatt när hon lyfter upp honom, när hon kommer. Det låter lite grann som att han fnittrar, skulle man kunna säga, fast det hörs ändå att det är ett djur.

GE_kotte_eddie01.jpg

Jag får inte riktigt samma mottagande. Mig träffar han varje dag och tycker väl inte att det är så spännande, men faktum är att om jag åker bort ett par dagar och lämnar honom i någon annans skötsel så är han riktigt sur på mig när jag kommer hem. Det är nästan skrattretande att se en igelkott bete sig nonchalant, men det är faktiskt det han gör. Efter ett par dagar verkar han dock förlåta mig igen och allt återgår till det vanliga.

Vad mer kan man skriva? Eddies föräldrar är tyska importer båda två. Han har ännu inte träffat någon hona, sedan han flyttade ifrån mor och syster, men skulle någon vara intresserad av att lämna en flicka här med honom så är jag öppen för diskussionen. Jag hade gärna sett att jag lyckades bygga upp ett samarbete med någon för jag hade gärna själv velat ha en son efter honom, ur en senare kull.

Text och foto: Madelene Tenggren

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2009-07-12 19:36 #1 av: FunkyShrimp

Jaha så det var ni som fick Stig :D där ser man. Han är söt han!
(fast det är ju alla iglisar ;))

Fler sånahär presentationer! :) vem är näst på tur?

Anmäl
2009-07-12 21:13 #2 av: BlackWingedAngel

#1 Nja, vi och vi, han är ju min systers. Antar att du sett bilderna på blocket, eftersom det inte finns några här i artikeln?!

 

 

 

Anmäl
2009-07-12 21:44 #3 av: FunkyShrimp

#2 ja jo.

Nää, pratade lite med hon som hade Stig på helgon förut^^

Anmäl
2009-07-13 02:39 #4 av: BlackWingedAngel

#3 Jaså, där ser man. Världen är liten ibland. :)

Anmäl
2009-07-13 16:23 #5 av: Yarrow

Lilla Stig, han är saknad här ska ni veta. Men det är sååå skönt att veta att han har det bra nu :)

Anmäl
2009-07-16 16:50 #6 av: pannkaka97

jättebra skrivet! vi funderar på att skaffa en liten kotte, så detta var ju perfekt att få reda på lite fakta om hur det är att ha en kotte hemma!:)

Anmäl
2009-07-17 20:48 #7 av: zickan

Vad kul att läsa en artikel om privatpersoner och deras igelkott :-)
Ser gärna fler. Brukar mest vara uppfödare som skriver. Bra iniativ!

zickans.com 

Värd på RåttorExotiskadjur

Anmäl
2009-07-30 12:15 #8 av: Linda-J

han är vekligen jätte söt Obestämd

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.